Nykyään miellän lukemisen todella mieluisana ja terapeuttisena.
— J.H.
 

Tyytyväiset asiakkaat

 

Otin yhteyttä Jouni Braksiin Eetun luku- ja kirjoitusvaikeuksista. Kävimme 4 krt yksityisvastaanotolla. Ja apu on ollut suurenmoinen. Oli hienoa nähdä Jounin ja Eetun yhteistyö. Jouni näki heti Eetusta missä ongelmat ovat ja milloin tavoitteita kannatti laskea tai nostaa. Saimme harjoituksia myös kotiin, joten tunneilla olo auttoi kotiharjoitusten suorittamisessa. Näinä muutamina kertoina huomasimme Eetun edistymisen luku-ja kirjoitustaidoissa.

— Eetun äiti M.L.

Viime tammikuussa, kun olin ostanut pääsykoekirjat ja arvioin tulevaa lukemisen määrää, niin päätin ottaa yhteyttä Jouni Braksiin. Koin lukemisessa ahaa-elämyksiä ja sain inspiraatiota. Lukutekniikassani Jouni huomasi heti, mistä sen tahmeus ja kankeus oli peräisin. Tuntui, että lukemiseni saatiin oikeille raiteille, jota edisti suuri lukemisen määrä keväällä. Nyt joulun lähestyessä opiskelen Tampereen Yliopistossa kauppatieteitä. Lukemiseni on edelleen jonkin verran hitaampaa, kuin muilla keskimäärin, mutta ero on kaventunut huomattavasti. Nykyään miellän lukemisen todella mieluisana ja terapeuttisena.

— J.H.

Muutaman tapaamiskerran jälkeen on jo helppo todeta edistysaskeleita lukutaidon teknisessä kehittymisessä. Selvää on, että lukeminen on jo nyt vähentänyt turhautumista, arvailua ja silmien edestakaista liikettä. Jounin metodi ja tapa toimia ovat sellaisia, että lapsi on kokenut osaavansa jotain, jossa on selvästi kokenut olevansa huonompi kuin muut. Lukemisen ympärille koulussa kehittynyt ahdistus on vaihtunut onnistumisen elämyksiin.

— Tonin äiti J.M.

Ohjaustuokiossa oppilas toimi innostuneesti ohjeita kuunnellen. Sivusta seuranneena oppilaani hienomotoriikassa ja hahmottamisessa selkeitä haasteita. Hänen tavukäsitteensä ei ole täysin jäsentynyt, vaikka hän suoriutuu tavuttamisesta hyvin. Kirjainten purkamisen avulla hän kuitenkin onnistui kokoamaan sanan uudelleen ja tuottamaan siitä uuden epäsanan. Menetelmä on innostava ja kokonaisvaltainen, sillä se piti oppilaani tarkkaavaisena koko ohjaustuokion eli noin 40 minuuttia.

— M.R.Erityisopettaja

 

Palaan ensinnäkin tähän kertotauluun. Olen aina pitänyt sitä itse huonona, että sitä opetellaan ulkoa. Nyt pystyn opettamaan kertotaulun oikeasti laskemalla enkä ulkoaopettelulla. Myös tämä lukutekniikka on erittäin hyvä ja helppo tapa opetella ääneen lukemista. Itsellänikin takkuaa hieman ääneen lukeminen ja tämä on hyvä tapa päästä siitä eroon. Vastaukseni eivät ole pitkiä. Nämä asiat tulivat ensimmäisenä pinnalle ja tulen hyödyntää niitä paljon.

— K.R. / opiskelija

Matematiikan opetusta hiukka pelkäsin että en pärjää lasten kanssa kun laskentoa käyttänyt vähän, mutta nyt tuli tekniikka, joka auttaa ymmärtämään ja on helppo opettaa. Tekstin peittely ja tavutus minulle uusia mutta tulen käyttämään. Kaikki luennolla käsitellyt asiat auttaa ymmärtämään lasta tai nuorta ja helpottaa heidän kanssaan työskentelyä, luento oli hyvä ja opettava. Kiitos.

— S.H. / opiskelija

Kertotaulu aivan huippu, palikoilla hahmottaminen huippu, tavutus ja lukihäiriö asiat huippuja. Käyttöön myös se, että asioita kannattaa pilkkoa tarvittaessa. Oppimista varten pohjan rakentaminen lapselle tärkeää, koska pohjan ollessa kunnossa siihen on helppo rakentaa lisää myöhemmin.

— H.S./ opiskelija

Ymmärrys kielellisiin vaikeuksiin, niin omaan keskivaikeaan lukihäiriööni kuin myös työssä eteen tuleviin, syveni huomattavasti. Ymmärsin ensimmäistä kertaa kuulon merkityksen kielelliseen kehitykseen, sekä sen miksi numerot 6-9 ovat mm. minulle vaikeita. Sain luennolla arvokasta tietopohjaa, joka varmasti osoittautuu hyödylliseksi niin yksityis- kuin työelämässäkin.

— H.H./ opiskelija